woensdag 6 november 2013

Eenzaamheid als kracht

Hoop                                                            Foto: Corona Blom

Eenzaamheid, een naar gevoel waarbij  verdriet, angst en machteloosheid een rol spelen. Als je eenmaal erkent dat je eenzaam ben kan het je aanzetten tot het op zoek gaan naar anderen, naar een veilige groep, naar veilige leefpatronen, naar nieuwe manieren van levensvervulling.
Jeanette Rijks ( www.jeannetterijks.nl/de-kracht-van-eenzaamheid‎ ) is gespecialiseerd in eenzaamheid. Zij ziet eenzaamheid dan ook als een kracht. Een kracht die je vertelt dat je op zoek zou kunnen gaan naar wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt. Eenzaamheid kan de kracht zijn die je aanzet om buiten je kaders te denken, om je grenzen te verleggen. De kracht die je helpt om nieuwe doelen vast te stellen, en de stappen te zetten die je helpen je nieuwe doelen te bereiken. Het vinden van jouw unieke plek op deze wereld. De wereld die jouw eigenheid, jouw persoonlijkheid omarmt. Een wereld waarin jij je prettig voelt, de wereld die van jou is, net zo goed als van ieder ander.

1 opmerking:

  1. Eenzaamheid is een gevoel zeg je. Onderliggende emoties zijn verdriet angst enz. Deze zijn terug te voeren naar de basis-emoties, de B's: bang, boos,blij, bedroefd, beschaamd.
    Emotie komt van emovere, bewegen. Daar is kracht voor nodig.
    En zo is eenzaamheid, zoals veel andere gevoelens de ervaring van specifieke emoties die je in beweging kunnen zetten.
    Dus inderdaad Heleen, heel mooi: word je bewust van je emoties en ga ermee aan de slag.

    BeantwoordenVerwijderen