woensdag 13 maart 2013

Relatie APK


Afgelopen weekend hebben mijn man en ik een encounterweekend meegemaakt: een ontmoeting met jezelf ,  en een ontmoeting met je partner. Je neemt je relatie onder de loep en je kijkt ernaar met nieuwe ogen. Je gaat terug naar de eerste keer dat je elkaar zag, naar de kwaliteiten waar je toentertijd op viel. En die vertaal je naar het nu. Je gaat de patronen zien, de paden die je samen hebt gelopen, de kruisingen waarop je elkaar misschien bent kwijtgeraakt, of die je juist dichter naar elkaar toe gebracht hebben. Je trekt alles door naar het nu en je ontdekt of je (nog) een basis hebt waarop je samen verder wilt. Je brengt onder woorden wat die basis is. Je brengt je eigen verlangens onder woorden. Het is een weekend voor jou en je partner samen. Heel veel samen.

Het weekend wordt geleid door drie echtparen die vanuit hun eigen ervaring presentaties houden aan de hand van thema's. Herkenbare verhalen, met al hun worstelingen, hun strijd, hun kwetsbaarheid. Daarnaast is er een priester of een voorganger vanuit een andere kerkelijke gezindte die vanuit zijn/haar ervaring vertelt over zijn relatie met de parochie/ de gemeenschap.

Een prachtige ervaring is ook het dialogeren. Eerst breng je alles onder woorden op papier aan de hand van vragen die je meekrijgt, en daarna deel je hetgeen je geschreven hebt met je partner. Je ontdekt wat er binnen in je leeft, en wat er in de ander leeft. Bijzonder hoe één weekend je relatie kan verrijken en verdiepen.

We waren sceptisch voor we ernaar toegingen; 'ons huwelijk is prima, wat kan zo'n weekend er aan toevoegen,' maar ik  moet zeggen: het was een geweldige ervaring. En ik denk dat één zo'n weekend meer kan doen dan welke relatietherapie dan ook.www.encounter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten