zondag 1 mei 2016

Bewegen is goed voor iedereenVandaag hadden we sprekers uitgenodigd bij onze mei-bijeenkomst van de Contactgroep NAH WF.
Ageeth Bakker vertelde over sporten in het algemeen voor mensen met een beperking, en Paul Osse en Petra van Dam vertelden over zeilen in speciale bootjes die geschikt zijn voor mensen met welke beperking dan ook.

We blijken een vrij actieve groep te zijn. Naast fietsen en wandelen doen velen van ons aan fitness, aan zwemmen en er was zelfs iemand die  uitdagingen aangaat met Geert Schipper uit Spanbroek.

Ageeth is de contactpersoon van aangepast sporten West Friesland. Ze geeft sportadvies aan mensen met een beperking en ze adviseert sportverenigingen. Ze kan ook helpen bij de aanschaf van bv een sport-rolstoel, een handbike of een zit-ski. (Voor skiën hoef je niet meteen naar de Oostenrijkse bergen, je kan het ook oefenen in Snow-world in het Nederlandse Bergen.)

Paul en Petra waren de ambassadeurs voor sailability . De speciale zeilbootjes zijn aangeschaft door de watersportvereniging Hoorn. Je mag het een keer gratis proberen, vervolgens kun je voor €15,- 90 minuten zeilen. Samen met een geoefend zeiler en, als je het allemaal een beetje door hebt, kun je ook alleen. Het speciale van de bootjes is dat ze niet kunnen omslaan. Je kunt wel natte voeten krijgen tijdens het zeilen, dus je moet je wel goed voorbereiden qua kleding en schoeisel. Petra vertelde dat er ook wel zeilbroeken en zeiljacks beschikbaar gesteld worden door de vereniging.

Ageeth verzorgt ook de Nieuwsbrief Aangepast Sporten , dus je kunt je aanmelden via deze link zodat je voortaan helemaal op de hoogte bent van alle sporten en de plaatsen en tijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten