zaterdag 3 december 2016

Autismecafé


Wat zaten we weer gezellig, vrijdagmiddag 2 december in Backstage. In verband met de datum had Sinterklaas ook gedacht een duit in het zakje te moeten doen. Wel toevallig dat er een bekend logo staat op de pen die aan het pakje vastzat.

De bijeenkomsten worden steeds leuker. De mensen komen niet meer alleen omdat ze zich in elkaar herkennen, maar ook gewoon omdat ze het leuk vinden elkaar te zien. Natuurlijk is de gemene deler de diagnose van autisme (in welke vorm dan ook) maar de onderlinge vriendschappen die ontstaan hebben een groot aandeel in het succes.

Onder het motto van herkenning en erkenning, ontmoeting en verbinding zijn we dit café twee en een half jaar geleden gestart. En zo is het nog steeds. Je herkent elkaar in de dingen waar je tegen aan loopt, misschien ontstaat er daardoor steeds meer erkenning. Je ontmoet mensen die net als jij tegen bepaalde zaken aanlopen die met autisme te maken hebben en je sluit vriendschappen, je gaat een verbinding aan.

Misschien een goed voornemen voor het 2017. Kom gewoon eens sfeer proeven, we zijn er elke eerste vrijdag van de maand. Zes januari is weer de eerste keer. Aansluitend gaan we zelfs met elkaar uit eten, een traditie voor de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar. Dit jaar is gekozen voor Salento, een Italiaans restaurant aan het Grote Oost in Hoorn. Natuurlijk ben je van harte uitgenodigd om mee te gaan (opgeven kan via de groepsapp of bij mij, via de site, per telefoon,of op facebook),  maar als je het na het café genoeg vindt ga je gewoon naar huis. Niks moet, je doet wat je wilt, alles is goed. Dat is de basis waarop we bij elkaar komen. Gewoon jezelf zijn, je bent goed zoals je bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten