dinsdag 10 maart 2015

Tekenen of nietEn dan ben je opeens langer dan een jaar ziek. Halverwege het tweede jaar komt er bericht van het UWV dat je een WIA-uitkering moet aanvragen. Je moet allerlei documenten verzamelen, van je werkgever en van de bedrijfsarts. Soms zijn de gevraagde formulieren er gewoon niet. Dan hoef je alleen maar in te vullen op het formulier online van UWV. nl  'niet ontvangen'.

Of je werkgever komt de dag voor je alles in moet leveren met een stapel papieren aan en vraagt je of je even wil tekenen. Dan zijn ze er dus opeens wel, al die gevraagde documenten.
Dan teken je dus niet!

Deze documenten hebben data die allang verstreken zijn. Er moet een plan van aanpak met jou zijn opgesteld kort na je eerste ziektedag. Na een paar maanden moet er nog eens naar gekeken zijn en dan tekenen jij en je werkgever weer. Na het eerste jaar weer en dan komt er nog een evaluatie.
De werkgever heeft nagelaten om jou te begeleiden tijdens je ziekteperiode. Hierop staat een sanctie van het UWV. Volgens de wet Poortwachter hoort de werkgever zijn zieke werknemer te begeleiden.

Het is dus niet in jouw nadeel als je niet tekent. Het is zelfs in je voordeel: de werkgever moet in dit geval je loon doorbetalen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten