donderdag 5 september 2019

Nieuw evenwichtVan vijf naar drie dagen voor CoachingNHN. Voor de overige twee dagen heb ik een vaste baan aangenomen.Vanwaar deze stap:

De zorgorganisatie waar CoachingNHN als onderaannemer verbonden is heeft straks (per januari 2020) weer te maken met nieuwe regelingen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Er is zelfs sprake van dat ze zich laat opslokken door een grotere (?) zusterorganisatie. CoachingNHN zou teveel uren hebben bij de zorgorganisatie en werd gevraagd de cliënten ergens anders onder te brengen.Dit is al drie keer eerder gebeurd en steeds kreeg CoachingNHN te maken met nieuwe regels. Dit werkt niet prettig en kost steeds opnieuw veel tijd die niet direct ten goede komt aan de cliënt.
Nieuwe trajecten biedt CoachingNHN dan ook alleen nog op basis van Persoonsgebonden Budget (PGB). Dit betekent dat de cliënt rechtstreeks voor mij kiest, en er geen zorgorganisatie meer tussen zit.

Op de donderdag en vrijdag werk ik sinds begin juli als praktijkondersteuner van de huisarts op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) Het is een laagdrempelige vorm van hulpverlening waar mensen via hun huisarts terecht kunnen met psychische klachten.

De combinatie van de thuisbegeleiding vanuit CoachingNHN naast de nieuwe functie als POH GGZ ervaar ik als zeer evenwichtig. Ik ben erg blij met deze nieuwe indeling van de week.  Iedere dag kent haar eigen programma en geeft me op de een of andere manier energie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten