zondag 8 april 2018

Pubquiz

Met een knipoog naar het logo ..voor de winnaars een ander eendje.

Vrijdagmiddag 6 april is er in het kader van de landelijke autismeweek 2018 een pubquiz georganiseerd in het autismecafé van Hoorn. Het thema dit jaar was 'Luisteren naar autisme'.

Er is behoorlijk wat aandacht aan autisme besteed in bekende plaatselijke kranten. Zowel het Noord Hollands Dagblad als het Westfries Weekblad hebben een interview geplaatst met deelnemers van het autismecafé. Beide artikelen zijn zeer informatief. En door beide kranten worden de lezers uitgenodigd om mee te  doen met de pubquiz.

De twee quizmasters loodsen de bezoekers, aan de hand van een power- point-presentatie, door de toch wel vrij moeilijke vragen. Dertig vragen in zes rondes: een geheugenronde, een ronde keuzestress (waar of niet waar), de linquistische ronde, de beeldronde:- bekende mensen met (een vermoeden van) autisme-, de geografische ronde en de kennis-van-autisme-ronde.

Om een indruk te geven een aantal vragen uit de quiz: -hoeveel deelstaten heeft Duitsland, -waar staat in de treinenwereld de afkorting ASS  voor, -op welke dag van de week viel de laatste schrikkeldag, -hoeveel procent van de inwoners van Europa heeft autisme? De vraag: in zoveel mogelijk talen het woord 'dankjewel'  kan flink wat opleveren, het winnende team scoort hiermee 12 punten. De slotvraag betreft de naam van onze vaste barkeeper. (Een grapje voor insiders.)

Op de biljarttafel achter in het café een tentoonstelling van verzwaringskussens. (Verzwaringskussens zorgen voor diepe druk wat ontspannend kan werken op mensen die gevoelig zijn voor prikkels, dit geldt veelal voor mensen met autisme. De makers ervan zijn Mylene en Chris Design- te vinden op Instagram onder Chrismaakthet).

Natuurlijk is het autipoly spel ook te bewonderen. Dit spel is bedacht door de bezoekers van het café en is nog volop in ontwikkeling. Misschien dat het ooit op de markt komt.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag en we blijven 'Luisteren naar Autisme'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten