woensdag 26 augustus 2015

Anders kijken


Anders kijkenSinds enkele maanden werk ik samen met een re-integratiebureau. De oprichter en eigenaar van het bureau heeft mij gevonden via mijn website. Hij was op zoek naar een specialist op het gebied van Niet Aangeboren Hersenletsel in Noord-Holland, om hem of haar in te schakelen bij 2e spoor trajecten. Een gedreven man die het zelf druk heeft met het binnenhalen van klanten en het eigenlijke werk over laat aan arbeidsdeskundigen in samenwerking met trajectcoaches. 


Mijn ervaring is dat mensen met NAH alles doen wat ze kunnen om hun leven op de rit te krijgen en te houden. Voor de een betekent dit: het runnen van het gezin, voor de ander het zich nuttig maken in een baan, al dan niet betaald. Ik heb nooit iemand ontmoet die ten gevolge van zijn of haar opgelopen hersenletsel zegt: 'Ik doe lekker niks meer, het kan mij allemaal gestolen worden.' Mensen maken het beste van hun leven en halen alles er uit wat er in zit.

Ook voor mensen met autisme kan het vinden van een passende werkkring erg lastig zijn. Hoe vaak gebeurt het niet dat mensen door hun andere zienswijze, hun andere manier van reageren, thuis komen te zitten. Ik ben ervan overtuigd dat het autisme juist ook kwaliteiten met zich meebrengt die een versterking kunnen zijn in een team. Als er maar ruimte is binnen de groep voor een ieder om te zijn wie hij/zij is.

Ik wil dan ook graag meewerken om de werknemer met NAH of autisme te helpen om de voor hem of haar meest passende manier te vinden om het leven voort te zetten na uitval bij een vroegere werkgever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten