dinsdag 9 juni 2015

Overgangsjaar


1.Hoorn heeft me tot nu toe nog niet teleurgesteld. De keukentafelgesprekken verlopen in alle rust en de mensen krijgen wat hun toekomt. Verbaasd was ik toen het ging om de aanvraag van een verbouwing van een badkamer. In een keurige eengezinswoning woont een ouder echtpaar voor wie het belangrijk is het bad te vervangen door een douche omdat het in- en uitstappen niet meer gaat. Er komt eerst een mevrouw om de situatie te bekijken, ze zegt dat ze een en ander moest overleggen en vier weken later is er een nieuwe afspraak waar een collega van haar bij kan zijn.
De collega overziet de situatie en vertelt ons dan dat het huis van voor 1980 is, dat een badkamer om de vijftien jaar gerenoveerd moet worden, dat dit niet gebeurd is en dat de WMO dus geen subsidie kan toekennen. Zo simpel is het.

Dit is dus gewoon een regel, die naar mijn idee ook per mail of telefonisch doorgegeven had kunnen worden. Wat een gedoe om niks: aanvraagformulier naar 1.Hoorn, thuisbezoek van iemand van het wijkteam, nog een thuisbezoek van  dezelfde mevrouw met een collega en dan die simpele constatering... 2015 is een overgangsjaar...en dat zullen we weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten